FAQ

Frågor & Svar

Här har vi samlat några av svaren på vanliga frågor som ställs till oss. Hittar du inte svaret på din fråga är du välkommen att kontakta oss.

Kategori

Frågor om medlemskap

Du kan engagera dig i Unga SIMON på många olika sätt. Ett sätt är att engagera dig för din ort i den lokala föreningen. Ett annat sätt är att bli aktiv i någon utav Unga SIMON:s grupper lokalt eller nationellt.

Det finns alla möjligheter att vara med och påverka och utveckla samhället på just din ort.

Hör utav dig till oss, så berättar vi mer!

Unga SIMON finns till för dig som är från 13 år och upp till 25 år.
Medlemsavgiften för ungdomsmedlem upp till 25 år är 50 kr per kalenderår.
Unga SIMON är en del utav Riksförbundet SIMON, Svenskar och invandrade mot narkotika. Ansök om medlemskap genom att fylla i formulär för ansökan om medlemskap på vår hemsida. Du kan också ta kontakt med den lokala föreningen på din hemort och där ansöka om medlemskap.

Frågor om Unga SIMON

Unga SIMON är en mötesplats för ungdomar som vill engagera sig för ett drogfritt samhälle och arbeta mot främlingsfientlighet och rasism, samt bidra till att minska utanförskapet i samhället. Unga SIMON jobbar för ett drogfritt samhälle. Vi är ett nätverk av ungdomar som kämpar mot droger. Tillsammans gör vi smarta, roliga och drogfria aktiviteter.

Nej, Unga SIMON är en idéburen, partipolitiskt och religiöst obunden verksamhet. Vi arbetar förebyggande och står för ett drogfritt samhälle.
Du kan anmäla dig till våra aktiviteter på Unga SIMON hemsidan alt. genom din lokala förening. Det går också alltid bra att ta kontakt med kansliet, så hjälper personalen till med din anmälan.
Härligt, vad kul att du vill starta en Unga SIMON grupp! Då ska du höra utav dig till kansliet så berättar vi mer om hur du/ni kan komma igång. Kontaktuppgifter till kansliet hittar du under Kontakta oss.

Material och trycksaker

Presskontakter och Förfrågningar

Kontakta Linda Lundberg, Förbundssekreterare på Riksförbundet SIMON. Mobil: 073-779 99 92. E-post: linda.lundberg@simon.org.se Vi kan också hjälpa dig att hitta rätt person att prata med eller intervjua.

Unga SIMON tar gärna emot förfrågningar om att delta i samarbeten som går i linje med vårt syfte. Vårt främsta syfte är att verka för ett drogfritt samhälle. Vi arbetar även mot främlingsfientlighet och för en ökad integration. Förfrågan om samarbete skickas till vårt kansli.

Unga SIMON åker gärna ut och besöker din verksamhet för att informera om våra frågor. Vi deltar på konferenser och mässor, samt besöker verksamheter där unga möts.
© 2024 All Rights Reserved.